Lyxfällan!


De flesta familjer som är med är ett par med två inkomster. De har själva försatt sig i situationen att inte reda ut sin ekonomi. Visst finns det familjer som inte klarar av sin ekonomi pga att dom inte har något jobb eller kanske att något annat har hänt. Familjer som ligger sömnlösa över att det kanske inte kan betala sina räkningar eller mätta sina barn. Dom som gör allt och fösöker att få det att gå runt men som inte lyckas. Dom familjerna är det synd om, dom familjerna förtjänar att få hjälp.

Men så finns det i mina ögon dessa oansvariga "vuxna" som helt enkelt gillar det goda för mycket. Dom som lever över sina tillgångar och är väl medvetna om det. Dom som sitter hemma och lägger räkningarna på hög för att det inte är lika roligt att betala räkningar som att kanske köpa en ny bil, eller åka i väg på en härlig semester.

De sätter sig i en sits dom inte kan ta sig ur, så kommer det två stycken och hjälper dom att ta tag i oredan. Som "läxa" får dom att sätta sig och öppna sina brev från div. olika inkassobolag och från kronofogden. En "läxa" att öppna sin post som varje vuxen gör varje dag. Dom får hjälp med att ring ett telefonsamtal för att lägga upp en avbetalningsplan, något varje vuxen med lite ansvar i kroppen skulle ha gjort redan när första räkningen trillade in. Är det så att dom inte har jobb, så får dom hjälp med detta och dom kan oftas börja redan nästa dag. Dom gråter över att de kanske måste sälja den nya fina bilen eller båten eller va det nu kan vara. Borde man inte kolla att man hade råd innan man köpte denna sak?
När de sen har stått där vid sin tavla och klistrat upp massa pengar tittar de frågande på varandra som om dom inte hade en aning om att deras liv kostade så mycket?!
Till råga på allt, när de har fått hjälp att komma på fötter igen så får dom en stor belöning. Och det är inga dåliga grejer.. Varför ska dom belönas? För att dom har gjort det alla vuxna gör varje dag? För att dom var så duktiga och öppnad all sin post? Jag tycker det är larvigt, oansvarigt, och riktigt dumt. Märker man att det börjar gå utför ta tag i det då, ist för att lägga alla brev på hög. Någon gång måste det ju betalas.. Fast det är klart, väljer man att visa för hela svenska folket att du inte har någon som helst känsla för ansvar, kanske man inte förstår bättre.Jag har länge funderat på detta program. Jag blir så irriterad!


Som sagt, till alla där ute som kämpar varje dag, vrider och vänder på varenda krona, våndas över att julen är på väg och som jobbar och försöker men inte lyckas, det är dit hjälpen ska gå om ni frågar mig. Inte till någon blåst blondin som bränner pengar som inte finns!


                                                             

Se hela bilden


RSS 2.0